Пътуване във времето

гости от бъдещето

Пътуването във времето е много коментирана тема напоследък. И освен  това е причина за създаване на редица филми и книги. Въпреки, че се смята, че това е част от фантастиката, има много доказателства, че това явление се е случвало и продължава  да се случва. Хора, от цял свят непрекъснато  твърдят, че са преживели това мистично явление.

гости от бъдещето
Машина на времето

Времето е нещо, което не може да се хване, да се помирише, да се вкуси. То съществува навсякъде. Вярвало се е, че само Бог го управлява… докато не се появяват учените. Съществува теория, че ако можехме да пътуваме във времето и се върнем в миналото, още преди нашите родители да са се срещнали и направим, така че те никога да не се запознаят, то ние никога няма да съществуваме, следователно няма и как да се връщаме в миналото. А ако няма как да се върнем в миналото значи няма кой да предотврати тяхната среща и в крайна сметка ние ще се появим на белия свят.

Всъщност Нютон смята, че времето е константа, непроменлива величина. Но по-късно се появява Айнщайн, който доказва обратното, а именно, че то се изменя в зависимост от нашето движение. Точно той, е и този, който доказва, че понятие като връщане  назад  в миналото е невъзможно.

Ако беше вярно, че можем да пътуваме във времето, нямаше ли да сме заобиколени от хора от бъдещето например? А дали и ние не сме такива?

Смята се, че има  два начина за практическо изпълнение на“ пътешестване във времето“: единият с машина на времето, а другият с времеви скок.

Първият начин звучи доста фантастично, да не кажем даже и налудничаво , а и сме го виждали само по филмите. Ако съществуваше човек, който да притежава тази революционна технология, то той щеше да бъде доста известен. Тъй като всеки един от нас се е запитвал какво му е предначертано, и тайно е искал да разбере какво го чака след 2 , 5 или 20 години. И все пак, за направата на такава машина са нужни много средства, енергия и бог знае още какви неща, които поне  за нивото на съвременните технологии е невъзможно.

Вторият начин може ,да се осъществи с едно мигване и с отварянето на очите да разбереш, че се намираш в друга вселена, друго време.

Има безброй много разкази на „пътешественици“. Като тези, за които се сещам в момента са: как двама мъже се запътват към кварталната кръчма и влизайки в нея единият изчезва. След около 5 минути се появява , като разказва как се е озовал в бъдещето и е бил заобиколен от технологии, за които само са си въобразявали.

Друг случай е за семейство, което е пътешествало из страната и е спряло, за да изпрати картичка на близките си. Когато бащата тръгва към пощата, той изчезва и след миг отново се появява като твърди, че на това място е имало нещо подобно на книжарница,  от която той е взел  восъчна хартия, за да докаже къде е бил.

И още един случай, който за мен беше доста интересен е как жена влиза в офиса на директора си, и започва да се оплаква от не работещите  машини, а директорът я гледа изумено. В следващия момент тя осъзнава, че е била в паралелен свят и е говорила с директор от друга реалност.

Както вече споменах, има безброй много разкази, филми и книги на тази тематика. Мистика, фантастика или просто физика е пътуването във времето, не може да се каже с точност.

А вие как смятате, възможно ли е или не?

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари