Какво представлява Вселената

Вселена

Вселена е светът около нас, тя включва всичко което можем да си представим и всичко, което съществува, но ние не подозираме за него. Земята е част от Вселената,  но Вселената продължава далеч зад нейните предели в нея попада слънцето и всички останали звезди, планети, галактики, мъглявини и съзвездия. Вселената представлява материя и антиматерия безкрай и начало, която приема различни форми на своето съществуване.

Вселена

Повечето астрономи вярват, че Вселената е започнала своето съществуване преди 15000 млрд. години сътворена от „Големия взрив„. Това е огромен взрив без еквивалент по своите размери. Грандиозно космическо събитие, което учените назовават още „Големият удар“.  Големият взрив бил толкова мощен, че е разхвърлил горещи газове в всички направления, които в последствие се превръщат в звезди, планети и други космически обекти.

Вселената най-вероятно е безкрайна. И въпреки това тя постоянно се разширява. Това означава, че нейните съставни части звезди, планети, галактики и черни дупки  постоянно се отдалечават едни от други, а космическите газове се разтварят и преместват в пространството. С други думи казано, космическите обекти се движат от центъра на Вселената и се отдалечават от него в различни направления.

Краят на вселената неможе  да бъде видян и с най-съвременните телескопи и астрономически прибори. Въпреки, че те могат да видят звезди на 2 милиарда светлинни години. Тези звезди може вече и да не съществуват, защото светлината, която виждат телескопите е пътувала до земята милиарди години.

Колко е голяма Вселената? Тя е толкова огромна, че астрономите я измерват в светлинни години. Светлинна година е разстоянието, което изминава светлината за 1 година. Имайки предвид, че скоростта на светлината е 300 000 км. в (186000 мили) в секунда, една светлинна година е равна на 9500000 млн. км (около 6000000 млн. мили).

Паралелна Вселена е понятие, което стана доста популярно през последните години. Паралелната Вселена е тази Вселена, която съществува паралелно с нашата и всички обекти, които са в нашата Вселена съществуват там при други по-различни обстоятелства. Хората също съществуват в множество паралелни Вселени и в всяка една от тях се показват различни черти от нашето аз.

5 1 гласуване
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари